Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2011 03:28 - За клоните в кадър-нещо като продължение с намигване
Автор: shining Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2402 Коментари: 3 Гласове:
12

Последна промяна: 09.12.2014 01:57


      Вдъхновен от постинга на една моя нова приятелка тук, реших да добавя и аз нещо по темата за особената роля на клоните, които умишлено или несъзнателно попадат в кадър и моделират нашето несъзнавано възприемане на действителността-нещо за което си даваме сметка по-късно.

       В добавка слагам един клип на нещо много любимо за мен.Пускайте и слушайте докато разглеждате, а който издържи до края на парчето-финала е много нежен,ще усетите сами.

       И като за начало на седмицата:три кратки притчи.

       Желая ви приятна седмица и да се забавлявате истински-все пак Коледа наближава,нали?

  image

image

Дърво
индийска притча

На един път се издигал ствола на изсъхнало дърво.През нощта покрай него минал крадец и се изплашил-помислил си, че това е полицай,който стои и го причаква.Преминал покрай дървото влюбен тийнейджър и сърцето му се разтуптяло радостно:той сметнал че това е неговата любима.Детенце,наплашено от приказките,виждайки дървото се разплакало:сторило му се, че това е привидение.
Но във всичките тези случаи дървото си оставало просто едно дърво.
Светът през нашите очи е такъв, каквито сме ние самите.


image

image

От себе си няма да избягаш
лаоска притча

Живял човек,който бил така разтревожен от вида на собствената си сянка и толкова недоволен от собствените си следи, които оставял,когато ходел, че решил да се избави и от едното и от другото.Начина, който измислил бил да избяга от тях. И така, той скочил и побягнал.Но той през цялото време стъпвал с краката си по земята и оставял нови и нови следи, а сянката го следвала без никакво затруднение.Тогава той решил, че не бяга достатъчно бързо. И така, започнал да тича все по-бързо и по-бързо, без да спира нито за миг, докато не го застигнала смъртта. Той не можал да разбере,че ако просто беше спрял в сянката си, тя щеше веднага да изчезне, а ако  беше поседнал на спокойствие макар и за малко, нямаше да има повече следи.


image

image


Щастието не е в парите
дзен-будистка притча

Ученик попитал Учителя: Доколко са верни думите, че щастието не е в парите?
Учителят отвърнал, че са напълно верни. И е много лесно да се докаже.Та нали за пари можеш да си купиш завивка, но не и сън, храна , но не и апетит, лекарства, но не и здраве, слуги, но не и приятели, жилище, но не и домашен уют, жени, но не и любов, развлечения, но не и радост, учители , но не и ум.И всичко посочено дотук не изчерпва пълния списък.



image

image

С уважение към моите читатели!

image

image





Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. 4aiotgluhar4e - Оооо, тази с клоните я познавам :)))
15.12.2011 00:53
И тя вярва, че щастието не е в парите, а в огънчето, дето е дълбоко в нас и в очите, които виждат красотата, ако гледат с любов...

Страхотен постинг, приятелю! Първата втората и четвъртата снимка ми залепнаха от раз. Може ли да си ги осиновя? Обещавам, че ще им осигуля щастливо детство :)))
цитирай
2. shining - За теб всичко може :))) И благодаря ...
15.12.2011 01:34
За теб всичко може :))) И благодаря за хубавите думи и топлотата! Сладък ще е сънят ми тази нощ.Колко му трябва на човек... :) А дано да повлечеш крак ! На хубаво ми тръгна тук,не мога да се оплача :)

цитирай
3. vanessalukanova - Здрасти.
17.01.2012 18:22
Снимка №2 и №4 ме плениха, прекрасни са всичките, втората особено ме накара да мечтая. :) Думите в постинга са много истински и ми хареса. А песента, ах... за нея нямам думи, прекрасен фон е. Пуснах си я и някак си мелодията и думите те отнасят на мястото на което са правени снимките. Много ми харесва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shining
Категория: Лични дневници
Прочетен: 750129
Постинги: 173
Коментари: 1422
Гласове: 5038
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031