Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2016 18:54 - Есента и ескизите в нашето въображение
Автор: shining Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2277 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 29.10.2016 18:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Онова буболече от началото на март може и още да се разхожда и да събира приказни картини,на които да се възхищава.Може и да мине по пътя на моята няколкоминутна следобедна разходка.А може би аз вървях по неговите следи.И както си вървях,направих едни съвсем обикновени снимки в движение.Да,това е есента,градската есен,есента в непосредствена близост до шумния и натоварен булевард.Но за моя,а мисля и за ваша радост,докато разглеждате мълчаливите снимки,тези и други дразнещи нещица липсват.Така че,седя си аз,пия си джинджифиловия чай,тъпча се с витамин С и чакам да ми мине гърлобола.За кратко време си събрах частици есенно щастие и сега ги добавям към напитката и витамините.
    Наслаждавам се на цветовете,на сенките,на светлините,на небето,на земята,на листата,дори и на изсъхналите корони на дърветата.Като едни достолепни старци,събрали достатъчно от мъдростта на живота и готови да преминат в друго измерение.А купищата кафяви листа разположили се комфортно и върху зелената трева, и върху асфалта, и върху плочките и бордюрите,ми напомнят кой знае защо на морето рано сутрин преди изгрев.
    Есента - един поглед към миналото,а може би и очакване от бъдещето.
    Във вечния кръговрат на живота всеки ден е едно очакване.А всеки миг - едно осъществено или неосъществено сбъдване.
    Преглъщайки поредната глътка чай,мисля си какъв ли е цветът на сбъднатите мечти.Може би понякога той е златистокафяв на небесно син фон...
    Приятна ми беше компанията ви,приятели!

                                                  shining


image


image


image


image


image


image


image


image


image


image


image


image


image







Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. donchevav - Да, като сбъдната мечта беше изм...
29.10.2016 20:50
Да, като сбъдната мечта беше изминалият ден - пречистен от дъжда, облян от меко есенно слънце, златистокафяв на небесно син фон без нито едно облаче... Какво повече му трябва на човек - освен здраве? :))) Желая ти бързо оздравяване, скъпи shining, и повече такива, подарени от есента, вълшебно слънчеви дни! Поздрави!
цитирай
2. shining - 1. donchevav
29.10.2016 22:31
Благодаря ти,за радост положението се пооправи с този чай и с лук и чесън на вечеря. :) Важното е да прихващаме от красивото и доброто около нас и да се опитваме да се предпазим от негативното,колкото и трудно да изглежда понякога.
Наистина,хубави са слънчевите златисти октомврийски,а надявам се да има и ноемврийски такива дни.
Поздрави и приятна неделя!
цитирай
3. emi1ts - Поздрави shining!
30.10.2016 09:39
Имаш ценното умение да усетиш красивото,доброто на настоящия момент и да успееш да ги свържеш с чувството за радост,щастие!Вдъхновяващо е!
Снимките са красиви и според мен имат това спокойно и приятно излъчване и заради твоята обич към природата и фотографията!Радвам се ,че и здравословно си по-добре!Пожелавам ти хубави дни и вдъхновение!
цитирай
4. shining - 3. emi1ts
30.10.2016 11:08
Благодаря за поздравите и добрите думи!
Наистина съм по-добре,а и това слънце вън ме окуражава.Също ме окуражава,когато моето послание достига до добри приятели с топли сърца.Да,забелязвам когато разглеждам само снимките,като че ли всичко останало се е филтрирало,а е останала само една такава спокойна есенна красота.Мотивираща и вдъхновяваща.
Приятна и слънчева неделя ти желая!
цитирай
5. cinderellathespy - Цвета
30.10.2016 14:37
Моя цвят на сбъднати мечти е зелен - свързвам го с пролетта и цвета на очите ми :)
Много ми хареса тази есенна разходка в твоя свят.
В забързаното ежедневие не трябва да забравяме да отпиваме по глътка чай, по глътка нежност, споделеност, красота. Така душите се презареждат, стоят стабилни на пътя, който е отредено да следват и винаги търсят бялото, простора, висините, далеч от монотоннотта, сивотата, еднообразността на ежедневието. И знам ли - самото съществуване става по-вълшебно!
Поздрави, Гали!

Ели
цитирай
6. shining - 5. cinderellathespy
30.10.2016 15:32
Харесва ми твоя цвят :)
Така хубаво си ги подредила следващите си мисли,че няма какво да добавя,а освен това съм съвсем съгласен с теб.С детското у нас все ни се иска още и още вълшебства,но нима е лошо това?
Много ти благодаря,радвам се че си тук,поздрави и на теб,Ели! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shining
Категория: Лични дневници
Прочетен: 751413
Постинги: 173
Коментари: 1422
Гласове: 5038
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930