Постинг
12.06.2012 00:28 -
Кухненски приключения във вечерния понеделник-2 - Пълнени чушки с яйце, сирене и макарони
Michel Telу - Ai Se Eu Te Pego-live- 14.01.12
Cristiano Ronaldo - Ai Se Eu Te Pego | Goals & Skills - 2011/2012
Двата клипа ги подбрах според вълненията и емоциите днес. :)))
Покрай футболните емоции се намери време за тази лека вечеря.
Ще споделя с вас набързо как я приготвих.
Купих от магазина ето тези 13 броя чушки "Сиврия"-мисля,
че са подходящи като за началото на лятото, а и са бюджетни ,
което също е важно, нали? :) Защо 13 ли?- Ами за късмет,
пък и тавата толкова хвана. Вкусът им е малко по-лайт така да се каже
/ ха ха /, а и самата люспица е по- нежна и аз лично предпочитам
да не я беля при консумация. Но това е въпрос на вкус.
Сместа за пълнене приготвих от:
5 яйца,
1 бучка сирене, приблизително около 200г
100г макарони, тип малки мидички, които предварително сварих
и охладих
подправки- сол, чер пипер, босилек, кориандър, чимен
Ето ги и напълнените вече чушки- нямат много естетичен вид,
затова по-бързо да ги мятам във фурната. :)
Добавих олио и малко вода.
След около час и нещо при незагрята предварително фурна,
се получи ето това. В интерес на истината фурната ни нещо е
бавна напоследък / сигурно си иска майстора :) / , та мисля,
че биха станали и по-бързо в една редовна печка.
Проста работа, но мисля, че се получи вкусно.
Желая ви и на вас добър апетит, ако решите да пробвате,
а съм сигурен, че сте опитвали поне още няколко варианта
на подобни чушки. Аз съм само един аматьор, тези постове
ги пускам с усмивка и за да тръгне приказката. :)))
Забравих да кажа за питиетата, но вие си знаете. :)
За себе си мога да кажа, че днес просто слънчасах
и взеха да ми се привиждат картинки, като от клипа
тук долу и затова предпочитам питието задължително
да е с много лед. Наздраве!
Cristiano Ronaldo - Ai Se Eu Te Pego | Goals & Skills - 2011/2012
Двата клипа ги подбрах според вълненията и емоциите днес. :)))
Покрай футболните емоции се намери време за тази лека вечеря.
Ще споделя с вас набързо как я приготвих.
Купих от магазина ето тези 13 броя чушки "Сиврия"-мисля,
че са подходящи като за началото на лятото, а и са бюджетни ,
което също е важно, нали? :) Защо 13 ли?- Ами за късмет,
пък и тавата толкова хвана. Вкусът им е малко по-лайт така да се каже
/ ха ха /, а и самата люспица е по- нежна и аз лично предпочитам
да не я беля при консумация. Но това е въпрос на вкус.
Сместа за пълнене приготвих от:
5 яйца,
1 бучка сирене, приблизително около 200г
100г макарони, тип малки мидички, които предварително сварих
и охладих
подправки- сол, чер пипер, босилек, кориандър, чимен
Ето ги и напълнените вече чушки- нямат много естетичен вид,
затова по-бързо да ги мятам във фурната. :)
Добавих олио и малко вода.
След около час и нещо при незагрята предварително фурна,
се получи ето това. В интерес на истината фурната ни нещо е
бавна напоследък / сигурно си иска майстора :) / , та мисля,
че биха станали и по-бързо в една редовна печка.
Проста работа, но мисля, че се получи вкусно.
Желая ви и на вас добър апетит, ако решите да пробвате,
а съм сигурен, че сте опитвали поне още няколко варианта
на подобни чушки. Аз съм само един аматьор, тези постове
ги пускам с усмивка и за да тръгне приказката. :)))
Забравих да кажа за питиетата, но вие си знаете. :)
За себе си мога да кажа, че днес просто слънчасах
и взеха да ми се привиждат картинки, като от клипа
тук долу и затова предпочитам питието задължително
да е с много лед. Наздраве!
Следващ постинг
Предишен постинг
super -:))))
цитирайРадвам се, че ти хареса. Поздрави!!! :)))
цитирайЕдно от любимите ни летни ястия е пълнени чушки
със сирене и яйца, но твоята рецепта ме изненада
с макароните и непременно ще опитам ...
Приятни минути с футболните емоции
и нещо разхладително !
цитирайсъс сирене и яйца, но твоята рецепта ме изненада
с макароните и непременно ще опитам ...
Приятни минути с футболните емоции
и нещо разхладително !
4.
анонимен -
И заЩо макаронки за пълнеж?
12.06.2012 22:52
12.06.2012 22:52
И заЩо макаронки за пълнеж?
цитирайВ тия горещини търсим леките ястия, поне у нас е така. Тараторът стана задължителен тия дни :) И така. Това си е признание, да провокирам някой да пробва моите експерименти :) Аз малко като лудият професор - не се отказвам да изпробвам разни щуротии, че и пост правя от това. Ха ха. Но не е лошо. Преди време пробвах същата рецепта, но без макароните, а на тяхно място- овесени трици. Обаче прекалих с дозата и нещо стана много лигаво- и как иначе- с тия трици. Но си е въпрос на вкус. А това не беше лошо. Резервите бяха като видяха макароните и разбраха, че ще ги слагам. После се призна, че става за ядене :)))
Между другото мидичките са на една словашка фирма и знам че техните макарони и спагети стоят по-фини някакси, стига да не ги превариш. И затова реших да сложа точно от тях- за да не се натрапват. Гледай сега какви обяснения му дръпнах :) А футбола си го гледаме- мъжката част от семейството- до напред дивяхме и се забавлявахме. Благодаря ти за хубавите думи! Поздрави!
цитирайМежду другото мидичките са на една словашка фирма и знам че техните макарони и спагети стоят по-фини някакси, стига да не ги превариш. И затова реших да сложа точно от тях- за да не се натрапват. Гледай сега какви обяснения му дръпнах :) А футбола си го гледаме- мъжката част от семейството- до напред дивяхме и се забавлявахме. Благодаря ти за хубавите думи! Поздрави!
Може и слънцето да ме е хванало вчера , както си признах, и започнаха да ми се привиждат разни неща :) Та и макароните. Но като се замислих сега и се сещам, че един от вариантите за макарони на фурна е с яйца и сирене. Но вчера просто ми се експериментираше. Благодаря за коментара!
цитирайУ дома пълнените чушки са на почит. Не знам дали бих пробвала с макарони - заради фамилията, проявяват консервативно отношение към експериментите - аз самата обичам да пробвам и правя салати с макарони или спагети, харесват ми. Открихме сезона на дините тази седмица - значи лятото е
цитирайhttp://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513
цитирайЕстествено, че всичко е въпрос на вкус :) А иначе пълнените чушчици са си вкусно нещо, каквото и да им сложиш. Поздрави!
цитирайГальо, аз им слагам отгоре домат, нарязан на кръгчета и вкусът им е страхотен!:)))
цитирайти какво си мислиш - пускам тук една кулинарна тема и започвам да събирам идеи и да черпя вдъхновение от баш майсторките :)))
Радвам се, че моите експерименти- приключения в кухнята, са обект на вашето внимание и признание дори. Благодаря и поздрави!
цитирайРадвам се, че моите експерименти- приключения в кухнята, са обект на вашето внимание и признание дори. Благодаря и поздрави!
Без магданоз за къде са мъжете.
цитирайИ това е идея,тъкмо ще си пробваме в къщи различни варианти на една и съща рецепта :) Свежо, ароматно градинско магданозче, току що откъснато...Става, става. Поздрави! :)
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 5038